keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Googlen valvovan silmän alla

Kun nyt lähdin tälle uusimpien IT-uutisten pähkäilyn polulle niin pohditaanpa nyt Google-häröilyäkin tovi. Google on ilmoittanut ottavansa uudet yksityisyydensuojakäytännöt käyttöönsä maaliskuun alussa, eli huomenna. Uusien käytäntöjen mukaisesti Google saa vapaat kädet käyttää tietokantoihinsa kertyneitä hakutietoja esimerkiksi mainostarkoituksiin.

Tällä hetkellä Googlen uudet käytännöt tuntuisivat aiheuttavan jonkin sortin hysteriaa netin käyttäjissä. Monet poistelevat kiireen vilkkaan hakuhistoriatietojaan googlen tileiltään (Hakuhistoria on Googlen rekisteröityneille käyttäjilleen tarjoama palvelu, joka säilyttää listan tehdyistä Google-hauista yhtiön palvelimilla. Tuon listan saa melko vaivattomasti poistettua ja samalla voi poistaa käytöstä myös hakuhistorian kertymisen. Ohje esim. Hesarin sivuilla). 

Myös päinvastaisen kannan edustajia on. Siis sellaisia, joiden mielestä hysteriaan ei ole aihetta ja googlen hakuhistorian keräily ei vie meitä perikatoon ja tuhoa yksityisyyttämme. Näihin kuuluvat muun muassa Kari Haakana ja Petteri Järvinen

Tiedä sitten kumpaa näkökantaa tässä pitäisi uskoa – kaikki tiedot pois ja antaa mennä vain. Itse otin lähinnä varmuuden vakuudeksi historiatiedot pois: En nyt ehdi perehtymään tähän asiaan niin tarkkaan että saisin tarkan ja varman käsityksen siitä, missä hakutietojani käytetään. Toisaalta en edes tiennyt, että minulla oli tuollainen historiatieto käytössäni ja kun käytän hakukonetta niin paljon ja moneen eri tarkoitukseen niin en ole vakuuttunut siitä, miten relevantteja hyötyjä hakuhistoriatietojen käytöstä kohdallani on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti