tiistai 7. helmikuuta 2012

Mitä opiskelija haluaa verkko-oppimisympäristöltä?

Ideoimme taannoin porukalla eJollaksen tulevia toiminnallisuuksia, jotka toteutettaisiin vaiheessa 2. Yhtenä pohjustuksena tälle ideoinnille oli käyttäjien tarpeiden ja motivaation lähteiden pohtiminen. Eli sen, mitä mm. opiskelijat haluavat ja saavat ympäristöstä. Siis opintosuorituksen lisäksi.

eJollaksessa pitäisi tietenkin olla sisältöä, joka liittyy ja tukee opiskelijan omaa työtä. Ideaalia olisi, jos tietoa jaettaisiin avoimesti ja muilta opittaisiin. Uutta opittaisiin yhdessä ja saataisiin vertaistukea. Pidettäisiin yhteyttä S-ryhmäläisten kanssa ympäri Suomea. Parhaimmillaan itse opiskelukin koukuttaisi ja antaisi unohtumattomia elämyksiä.

Yhtenä tavoitteena nähtiin myös opiskelijoiden verkostoituminen. Verkostoituminen antaisi parhaimmillaan uusia tuttavuuksia, vertaistukea sekä mahdollisuuden kehittää ja jakaa omaa osaamistaan kaukanakin asuvien kollegoiden kanssa, kenties jopa mahdollisuuden osallistua liiketoimintojen kehittämiseen.

Nämä meidän pohdintamme ovat kuitenkin vasta osa totuudesta, tästä kenties puuttuu jotain hyvinkin olennaista ja toisaalta jotain vähemmän tärkeää on otettu mukaan. Työstö jatkukoon!


PS. otan tämän postauksen myötä uuden tunnisteen käyttöön: opiskelija verkossa. Tätä tunnistetta pyrin käyttämään aina, kun kirjoitus olisi mielestäni erityisen mielenkiintoinen myös (verkko-)opiskelijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti