tiistai 6. maaliskuuta 2012

Webinaaria AnyMeetingilla

Osallistuin tänään Online ITK:n järjestämään webinaariin, joka toteutettiin AnyMeeting-sovelluksella. Anymeeting on verkkopohjainen sovellus, jolla saa järjestettyä videkonferensseja ja webinaareja. Ensituntumalta järjestelmä tuntui hyvinkin näppärältä webinaarialustana. Visuaalinen ilmekin tuntui miellyttävältä. 

Yhteen AnyMeetin-tapahtumaan voi osallistua yhtä aikaa maksimissaan 200 jäsentä ja maksimissaan kuudelta saadaan mukaan videokuvaa. Järjestelmästä on sekä ilmainen että maksullinen versio. Ilmaisversiossa on mukana mainoksia, jotka vievät ehkä välillä fokusta opetuksen kannalta epäolennaiseen. Maksullisessa versiossa mainoksia ei ole. Veloitus on kuukausiperustainen ja riippuu siitä, miten monta käyttäjää halutaan linjoille yhtä aikaa. Käsittääkseni samaan aikaan ei tuolloin kuitenkaan saada järjestettyä useampaa neuvottelua, eli kuukausihinta on ”huonekohtainen”. 

Järjestelmään ei tarvita erillistä käyttäjätunnusta, vaan tapahtumaan tullessa kerrotaan oma nimi ja sähköpostiosoite. Äänen ja videon lisäksi järjestelmässä on chat (nämä kaikki tuntuivat toimivan hyvin, joskaan chatissa eivät välillä tulleet uusimmat kirjoitukset automaattisesti näkyviin). Lisäksi My mood -toiminnolla voi ilmaista mitä mieltä esityksestä ja sen tahdista kulloinkin on. My moodia voi käyttää myös puheenvuoron pyytämiseen. Ensituntumalta My mood vaikutti kivalta toiminnallisuudelta, joskin kynnys sen käyttämiseen tuntui melko korkealta. 

Järjestelmävaatimukset ovat melko korkeat: Javan tulee olla asennettuna, flash playerista tarvitaan versio 10.3 ja selaimen tulee olla mahdollisimman uusi. Näitä vaatimuksia lienee hieman haasteellinen toteuttaa työpaikkojen koneilla, joten tältä osin voi käytössä ilmetä ongelmia. 

Itse en välttämättä heti lähtisi tätä sovellusta käyttämään koulutuksessa johtuen järjestelmävaatimuksista sekä mainoksista/maksullisen version kankeudesta. Harmi sinänsä, sovelluksessa kun on paljon hyvääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti