Seminaarin esitykset käsittelivät muun muassa yhteisöllistä oppimista, mobiiliopetusta sekä sosiaalisen median opetuskäyttöä. Lisäksi olin kuuntelemassa case-esityksiä mm. kysymys-vastauspankin rakentamisesta sekä wikien käytöstä opetuksessa. Kuulimme myös pitkän linjan verkko-opettajan kokemuksia verkkoluennoista sekä verkkokeskusteluissa.
Osallistuin myös sosiaalisen median opetuskäyttöä koskevaan workshopiin. Workshopissa tavoitteena oli suunnitella ryhmissä jonkun ryhmäläisen kurssin toteutusta sosiaalisen median välineillä. Osallistujia taisi kuitenkin enemmän mietityttää sosiaalisen median työkalut ja niiden opetuskäyttö ylipäätään eikä aikakaan (1h) tuntunut riittävältä näin laajalle tehtävälle. Millaisiakohan oppeja olisimme saaneet, jos kukin ryhmä olisikin keskittynyt johonkin tiettyyn työkaluun ja sen soveltamiseen ryhmäläisten työkontekstissa?
Itselleni ehkä antoisimpia olivat oma ajatustyö wikien opetuskäytöstä sekä erilaiset oppimiseen ja opetukseen liittyvät teoriat (esimerkiksi mielekäs oppiminen sekä trialoginen oppiminen). Myös erilaiset käytännön esimerkit herättivät paljon ajatuksia. Ja tulihan vihdoin ja viimein perustettua se twitter-tilikin (@Sari_Ojala).
Oli myös ihanaa tutustua moniin uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia verkon opetuskäytöstä. Ja miten ihanaa oli törmätä muutamaan tuttuunkin kasvoon :). Torstain illanviettoon lähti kovin vähän porukkaa (n. 170:stä vain kymmenisen), mutta saipahan nyt tutustuttua hieman paremmin niihin, jotka mukaan lähtivät. Illasta jäi mieleen muun muassa hyvä pohdinta siitä, mitä se verkostoituminen oikeastaan onkaan.
Seminaarin materiaalit tulevat muuten SULOPin blogiin. Ainakin yhteisöllistä verkko-oppimista koskevan esityksen PowerPoint-kalvot olivat sen verran kattavia, että niihin pystyy perehtymään vaikka ei paikalla olisi ollutkaan.
Mutta kaikesta tästä siis tarkemmin myöhemmin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti