tiistai 17. tammikuuta 2012

The BETT/London experience

Viime viikkoinen Lontoon reissu menikin sitten niin hektisessä aikataulussa, että ei ollut puhettakaan että ehtisi kirjoitella sieltä jo tunnelmia. Tässä siis hieman yhteenvetoa BETT2012-tapahtumasta ja Lontoon-reissusta pienen huilitauon jälkeen.

Osallistuin siis BETT-tapahtumaan 12.1.-14.1. Lontoon Olympiassa. Tapahtumaan kuuluvilla messuilla oli yli 650 näytteilleasettajaa. Itse ehdin luonnollisestikin tutustumaan niistä vain murto-osaan, mieleenpainuvimpina kenties Microsoft, SMART Technologies, Elearningforce UK Ltd sekä Luidia Inc. Näistä SMART Technologiesin smartboard sai kyllä ainakin tämän ihmisen innostumaan näistä härpäkkeistä :).

Messujen lisäksi osallistuin useille luennoille. Luentojen taso vaihteli kyllä aika tavalla, niin kuin tapana kai tämän tyyppisissä tapahtumissa taitaa olla. Taso vaihteli siinäkin mielessä, että vaikka luennon oli ilmoitettu kertovan asioista myös aikuiskoulutuksen asioista, käsiteltiin siellä pelkästään peruskoulua, toisaalta taas peruskoululle ajatellusta saattoi saada hyvinkin paljon ajatuksia myös aikuiskoulutuksen puolelle. Kaikkinensa kuitenkin tästäkin puolesta sai niin paljon uutta tietoa kuin aivot vain suinkin pystyivät käsittelemään.

BETT-käyntiä suunnitteleville voisin antaa muutamia vinkkejä: suunnittele päivät tarkkaan, myös vierailtavien messuosastojen suhteen. Etsi facebookista suomalaiset bettXXXX messuilla tai muu vastaavantapainen ryhmä –itse sain tällaisen ryhmän olemassa olosta tietää vasta itse messuilla. Eniten suosittelisin tätä tapahtumaa peruskoulupuolelle, mutta kyllä muutkin opintoasteet siitä sen verran saavat irti, että matkaan kannattaa lähteä.

Mitä taas sitten Lontooseen itseensä tulee, niin positiivista oli ehdottomasti, että matkan aikana ei satanut nimeksikään. Hotellina meillä oli Mercure London Paddington, josta en nyt kyllä ihan varauksetonta suositusta antaisi. Sen sijaan pe-illalla katsomaamme We Will ROCK you –musikaalia voisin varauksetta suosia kaikille, aivan loistavaa viihdettä. Juu ja tulihan se Big Benkin nähtyä, vaikuttava ilmestys.

Kaiken kaikkiaan reissu oli monellakin tapaa opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus. Opin muun muassa, että Lontoossa on about 50000000000 porrasta, iPad on niin fiksu että kun kirjoitan camtasia niin pädi ymmärtää hyvin että tarkoitan vammaisia, sana education on vaikea lausua, lennot pystyvät myös Heathrowlta lähtemään melkein ajallaan, bohemian rhapsory on oikeastaankin ihan hyvä kappale ja vaikka autoa ajetaan vasemmalla kaistalla, jalan kuljetaan kaoottisesti oikealla ja vasemmalla reunalla ja toisaalta rullaportaissa seistään oikealla. Niin ja niitä ammatillisia oppeja tulen jakamaan teille erikseen tässä lähitulevaisuudessa aihe kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti