perjantai 30. maaliskuuta 2012

Bencmarkauksesta lisäpuhtia

Työskentelemme tällä hetkellä tiiviisti verkko-oppimisympäristömme kehittämisen parissa. Jotta homma ei menisi pelkäksi pyörän uudelleen keksimiseksi, käymme myös vierailuilla erilaisissa verkkokoulutusta järjestävissä ja tukevissa organisaatioissa. Tällä viikolla vierailimme Helsingin Yliopiston Opetusteknologiakeskuksessa.

Helsingin yliopiston opetushenkilöstölle tarjottavien työkalujen paletti vaikutti mielenkiintoiselta ja tästä voimme varmasti ammentaa ideoita. Keskeisimmät työkalut (mm. oppimisalusta, wiki-, blogi- sekä e-lomaketyökalu) ovat omassa hallinnassa ja sen lisäksi on listattu suositeltavia sosiaalisen median palveluja.  Näin opettajien ei tarvitse itse perehtyä kunkin sovelluksen tietoturvaan ja käyttöehtoihin. Ei muuta kuin samantyyppistä palettia rakentamaan meillekin!

Kuulimme myös Opetusteknologiakeskuksen järjestämistä koulutuksista, jotka koostuvat muun muassa workshopeista, työkalujen käyttökoulutuksia, tunnin tietoiskuja jne. Se mikä yllätti, oli että laajempia verkkokurssin suunnittelun koulutuksia ei järjestetä kovin usein. Laajemmilla kursseilla opettajat pääsevät itse opiskelemaan verkossa, mikä mielestäni on se paras tapa ottaa haltuun verkko-oppiminen  ja -opetus. No, saa nähdä minkä verran itse pääsemme järjestelmään kouluttajillemme verkkokoulutusta – haaveissa on vielä hyvä elää :).

Yksi ehdottoman mielenkiintoinen kehityshanke oli tutkimusperustainen opiskelijan palautejärjestelmä, jolla selvitetään muun muassa opiskelijoiden oppimiskykyä, oppimiskokemuksia ym. Opiskelija vastaa opintojensa aikana kolme kertaa kyselyyn ja saa siitä palautetta. Tiedekunnat saavat tietoa siitä, miten opiskelijat oppivat ja mitä haasteita heillä on ja voivat kehittää opetustaan aidosti opiskelijat huomioon ottaen. Olisipas hienoa pohtia meillekin tämäntyyppistä.

Tässä oli vain pientä pintaraapaisua vierailun sadosta. Ja ammentamamme tiedot olivat vain osa käynnin annista ja motivaatiosta: ennen muuta saimme käynniltä kaikki uutta puhtia ja virtaa omaan kehitystyöhömme. Suuret kiitokset Sari Koski-Kotirannalle sekä Pauliina Kupilalle antoisasta vierailusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti