tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kirja: Sosiaalinen media opetuksessa

Luin taannoin Eija Kallialan ja Tarmo Toikkasen kirjoittaman Sosiaalinen media opetuksessa -kirjan. Kirjassa käsitellään sosiaalista mediaa sekä yleisesti että opetuskäytön kannalta. Mukana on myös muutamien välineiden yksityiskohtaiset käyttöönotto-ohjeet.

Kirja antaa hyvän yleiskuvan sosiaalisesta mediasta antaen samalla joitain opetuskäytön esimerkkejä ja vinkkejä. Hieman enemmän sosiaalista mediaa tuntevalle on kuitenkin jossain määrin turhauttavaa, että tässäkin opuksessa käydään läpi ne ihan perusasiat ja opetuskäytön esittely jää siten hieman köykäiseksi - joskin konkarillekin varmasti löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista.

Kirjassa esitellään tarkemmin Blogger, Wikispaces, Flickr, Skype, Facebook, Diigo sekä LeMill. Tältä osin olin hieman pettynyt siihen, että sosiaalisista verkostoista oli päädytty esittelemään juuri Facebook, joka mielestäni soveltuu opetuskäyttöön kenties huonoiten (tästä luvassa vuodatusta myöhemmin) ja on muutenkin parhaiten tunnettu sovellus.

Itse kirjan lukemisen lisäksi kannattaa vierailla kirjan verkkosivuilla: www.sosiaalinenmediaopetuksessa.fi. erityisen näppärä on välineiden luettelo, josta löytyvät lyhyet kuvaukset sekä linkit keskeisimpiin sosiaalisen median sovelluksiin.

Kirjan nimi: Sosiaalinen media opetuksessa
Kirjoittajat: Eija Kalliala & Tarmo Toikkanen
Sivumäärä: 131
Kustantaja: Finn Lectura
Vuosi: 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti