perjantai 13. huhtikuuta 2012

Unelmieni (verkko)koulutus

Olemme verkko-oppimisympäristömme uudistamiseen liittyen järjestäneet useita työpajoja. Noissa työpajoissa yhtenä aiheena on ollut unelmien verkkokoulutuksen pohtiminen. Tämä sai minutkin pohtimana, millainen se minun unelmieni (verkko)koulutus olisi. 

Unelmieni koulutuksessa voin opiskella joustavasti oman aikatauluni mukaan. Koulutus voi sisältää joitain lähipäiviä/luentoja ja myös verkko-opiskelulle voi olla löyhiä aikatauluraameja, mutta pääsääntöisesti en ole sidottu tiettyyn päivään ja kellonaikaan. 

Koulutukseen mahdollisesti liittyvissä lähipäivissä on innostavia, osallistavia asiantuntijaesityksiä sekä ryhmätöitä. Kaikki muu hoidetaan verkossa. 

Reflektoin omaa oppimistani ja opitun hyötyjä työlleni blogissa. Muut kommentoivat blogiani ja saan heiltä hyödyllistä palautetta ja uusia ideoita. Minulla on kenties myös sparripari, jonka kanssa pallottelemme ajatuksia. Koulutukseen liittyvissä verkkokeskusteluissa syntyy aitoa vuorovaikutusta ja analyyttistä pohdintaa. 

Tehtävissä käytetään muiden muassa vertaisarviointia ja itsearviointia. Lähipäivien sijasta käytetään kenties myös webinaareja. Koulutuksessa voidaan työstää yhdessä materiaalia wikiin. Tai ehkä työstän/työstämme videon vastauksena johonkin tehtävään. 

Mahdollisuuksia on rajattomasti. Tärkeintä minulle on kuitenkin, että kutakin välinettä ja menetelmää käytetään mielekkäällä tavalla. Kokemustani ei juurikaan muuta, jos palautan esseen sähköpostin sijasta verkko-oppimisalustalle. Maailmani muuttuu sen sijaan täysin, jos yksinäisen esseen kirjoittamisen sijasta osallistun esimerkiksi verkkokeskusteluun tai työstämme yhteisöllisen oppimisen periaatteita noudattaen asioita yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti