perjantai 2. marraskuuta 2012

Mikä on mottoni?

Tämä on minulle ollut aina hirmu vaikeaa: kiteyttää jokin asia yhdellä lauseella. Eli sanalla sanoen kertoa, mikä mottoni on. 

Alkusyksystä (luit oikein, alkusyksystä. Olen tainnut hieman pakoilla tätä tehtävää) sain kuitenkin tehtäväkseni kertoa valmennusmottoni, joka voitaisiin laittaa Jollaksen verkkosivuille. Mutta kun minä en edes valmenna! ”Ei auta itku markkinoilla”. 

”Tartuin härkää sarvista” ja lähdin surffailemaan bittiavaruuteen. Mutta äh, kaikki kuulostaa niin kuluneelta. Ehkä tämä ei sovi tähän tarkoitukseen muutenkaan: "Autuaita ovat puupäät sillä he eivät huku". No joo, ainut mikä kolahti, oli tällainen: Ingenium munus, discere gaudium! eli "Nerous on lahja, oppiminen ilo." 

Jotenkin haluaisin kuitenkin mieluummin moton, joka kertoo työfilosofiastani enemmän. Mutta onko se sitten enää valmennusmotto? Mielessä alkoi kuitenkin pyöriä koko ajan Mervi Janssonin InnoOmnian vierailulla mieleeni palauttama lentävä lause: ”If there's a will, there's a way”. This is more like it. Verkkokoulutuksia suunnitellessa tämä motto toimii erinomaisesti: jos löytyy halua tehdä joku asia, löytyy kyllä aina myös keino toteuttaa haluamansa. 

Mutta ennen kaikkea pitäkäämme kaikki mielessä tämä elämänviisaus: Draconem dormientem nunquam titillandus (Älä koskaan kutita nukkuvaa lohikäärmettä)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti