perjantai 25. toukokuuta 2012

QR-koodilla käsiksi materiaaliin

QR-koodi blogin etusivulle.
Keskustelimme InnoOmnia-vierailulla runsaasti QR-koodien käytöstä.

Mutta mikä oikeastaan on QR-koodi? QR-koodi on viivakoodi, joka on luettavissa esimerkiksi mobiililaitteiden kameran ja ilmaisohjelman avulla. Koodiin voidaan sisällyttää mitä tahansa merkkejä, mutta yleisin käyttötapa on sisällyttää siihen verkko-osoite. Koodin avulla kameralla ja verkkoyhteydellä varustettu mobiililaite siis ohjautuu helposti haluttuun verkko-osoitteeseen. 

QR-koodien avulla onkin helppoa ja vaivatonta tarjota tietoa siellä missä ihminen sitä tarvitsee. Julkisen liikenteen aikataulut saa bussipysäkiltä, ostoksilla yksityiskohtaiset tuotetiedot saa nopeasti ja vaivattomasti ja esimerkiksi historiallisesta nähtävyydestä on tarjolla monipuolista tietoa esimerkiksi videon ja kuvien muodossa paikanpäällä. 

Myös opetukselle tämä tarjoaa luontopolkujen ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi herkullisia käyttökohteita eritoten käytännön taitojen oppimiseen. InnoOmnia on esimerkiksi liittänyt mopin varteen QR-koodeja opiskelijoiden tekemiin siivousvideoihin. Mietteissä on myös kassakonetyöskentelyn opastaminen QR-koodia hyödyntäen. 

Toivottavasti pääsemmekin pian testaamaan, miten meidän verkko-oppimismateriaaleihimme saataisiin pääsy QR-koodien avulla :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti