maanantai 30. tammikuuta 2012

Flash is so last season

Mitä Apple edellä, sitä Microsoft perässä. Sain viikonloppuna kuulla, että Microsoft peesailee nyt Applea myös flashin käytössä. Tai siis käyttämättömyydessä. iPadeillahan flashin käyttö ei ole ollut mahdollista. Tulevan Windows 8:n kosketusnättöversiossa on flashin käyttö myös estetty. (Ja itse kun tähän asti elin niin vanhojen tietojen perusteella, että toivoin edelleen sitä flashia iPadiin :) ).

Syynä tälle kikkailulle mainitaan standardien tiukka käyttö ja tässä tapauksessa HTML5:n käyttö ilman ylimääräisiä lisäosia. Positiivisena asiana mainittakoon, että HTML5:n pitäisi mahdollistaa samat asiat mitä flash, mutta ilman ylimääräistä kikkaretta.

Flashin kuoppausyritykset herättävät pientä huolta ihmisessä, joka tällä hetkellä tienaa aika pitkälti elantonsa tekemällä captivatella flash-oppimateriaaleja (ja tällä hetkellä vieläpä muuttaa matriaalia muista muodoista flashiksi). Tähänkin sentään tarjotaan ratkaisua: muuntaja, joka muuntaa captivate-materiaalin muotoon, jossa sitä voidaan käyttää ilman flash-lisäosaa.

Hienoa! Voimme siis muuntaa vanhan materiaalin uuteen muotoon ja johan alkaa pelittää mobiilistikin. Eri asia on sitten, mitä tapahtuu käytölle vanhoissa pöytäkoneissa, joissa on vanha selain (jonka päivittäminen tuhansiin ja tuhansiin firman koneisiin ei sekään ongelmatonta ole)...

Joob, taidanpa sysätä koko asian pohtimisen hamaan tulevaisuuteen, aikaan jolloin meidänkin materiaaleihin pääsee mobiilisti ja tabletit ovat valloittaneet kodit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti